SETMANA SANTA 2021: CASALDÀLIGA, CEREZO I FRANCESC

En record del bisbe Pere Casaldàliga (1928-2020), qui dedicà la seva vida als més pobres i oblidats de São Félix do Araguaia (Mato Grosso, Brasil) i morí el passat mes d’agost, enguany les imatges que acompanyaran els dies de Setmana Santa de la nostra parròquia seran els murals del claretià M. Cerezo Barredo (1932), qui pintà l’església de Pere Casaldàliga, avui Catedral de São Félix. Cadascun d’aquests murals (excepte el que publicarem diumenge de Rams), en paraules de l’autor, foren “elaborats, discutits, gairebé dissenyats en llargues converses amb en Pere i la seva gent”.

La Setmana Santa és temps de contemplar la màxima expressió d’amor de Déu-Pare, de fer-nos petits, per posar-nos al costat dels més vulnerables i dèbils del nostre món. Així, recordant-nos de l’Amazònia de Casaldàliga, acompanyarem les pintures de fragments de l’Exhortació Apostòlica  Estimada Amazònia (2020) del Papa Francesc, tot fent-nos propi el seu somni:

Somio una Amazònia que lluita pels drets dels més pobres, dels pobres originaris, dels darrers, on la seva veu sigui escoltada i la seva dignitat sigui promoguda.

Somio una Amazònia que preservi aquesta riquesa cultural que la destaca, en la qual brilla de maneres tan diverses la bellesa humana.

Somio una Amazònia que custodiï gelosament l’aclaparadora bellesa natural que l’engalana, la vida desbordant que omple els seus rius i les seves selves.

Somio unes comunitats cristianes capaces de lliurar-se i d’encarnar-se a l’Amazònia, fins al punt de regalar a l’Església nous rostres amb trets amazònics. (Estimada Amazònia, 7)Per acabar, volem explicar-vos com s’ordenaran els breus fragments que acompanyaran les pintures. El Papa Francesc organitza la seva exhortació apostòlica en 4 somnis: el somni cultural, l’ecològic, el social i l’eclesial. Quatre somnis per als quatre dies de celebracions de Setmana Santa a la parròquia: començant amb diumenge de Rams, dijous Sant, divendres Sant i, per fi, la Vetlla Pasqual i diumenge de Pasqua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *