Un any més fent Parròquia.

Ja acabant el curs, escric aquesta senzilla reflexió sobre la parròquia per si ens pot ajudar a fer balanç del curs que tanquem i encarar el proper. Aquest any ha estat intens en activitats perquè arrosseguem l’embranzida del 150è aniversari.

Com a rector estic content de la resposta tant dels voluntaris com de les persones que han participat en el que amb il·lusió i sacrifici econòmic hem preparat des de la Puríssima. A més m’ha cridat l’atenció que han vingut persones que no conec i que habitualment no ens freqüenten. Per tant vol dir que el nostre esperit d’obertura ha funcionat. Penso, doncs, que podem dir amb joia que aquest aquest curs 2018-2019 hem continuat fent parròquia. Sí, un any més per sumar a aquests 150.

Totes les persones que formen una comunitat parroquial són importants perquè són totes elles filles de Déu pel baptisme i per la fe i perquè els diferents carismes donen vida, pluralitat i riquesa humana. El rector n’és el responsable i coordina o hauria de coordinar totes les activitats que es porten a terme, però la parròquia no és el rector, ni és del rector com tampoc d’altres capellans. Els mossens estan per servir a la comunitat, i els autèntics protagonistes són els feligresos, l’acció catequètica, social i cultural. Val la pena destacar la importància del consell parroquial, que, juntament amb el rector vetlla pel bon funcionament de totes les activitats i de la vida cristiana de la comunitat.

La parròquia, per tant, no és un edifici, ni un territori, ni un lloc on s’ofereixen serveis religiosos sinó una comunitat de persones que viuen i comparteixen la seva fe cristiana amb tot el que això implica. És cert que la fe es pot viure amb més o menys intensitat, i que hi ha persones que poden dedicar-hi més temps i servei en funció també de les seves possibilitats i de la seva predisposició. Però tots els batejats formem part de la parròquia. Tots i totes som membres d’aquesta comunitat i ens n’hem de sentir partícips i co-responsables.

LA PARRÒQUIA SOM TOTS! Pensem-hi i preguntem-nos què puc fer per la Parròquia de cara el proper curs. Bon estiu a tots.

Mn Joan Nadal