Francesc Torralba a la Puríssima

Intel·ligència espiritual

Francesc Torralba va ser rebut a l’entrada principal de la Puríssima per Mn. Joan Nadal i un membre de la Comissió de Fe i Cultura dijous 13 de juny, a les 7 de la tarda. Abans de la conferència, el periodista P.J Armengou de Diari de Sabadell li va fer una breu entrevista a la Sala Sant Jordi.

Mentrestant, per l’entrada del carrer Capmany, l’Auditori Mn. Joan Nonell s’anava omplint de públic; tant és així que 5 minuts abans de començar la conferència la comissió va veure convenient canviar d’emplaçament i traslladar a tothom a l’església. De fet va ser un encert perquè les 200 persones que van assistir per escoltar a Torralba no haurien tingut cabuda a l’auditori.

Mn. Joan va donar la benvinguda a tothom i Josep Fort de Fe i Cultura presentà al ponent qui donà les gràcies per haver-lo convidat. De tots és coneguda la gran capacitat d’oratòria i la visió de Torralba sobre valors i actituds humanes.

En una societat on sembla que tot això siguin anacronismes que no interessen a ningú ell aconsegueix omplir espais físics i llibreries amb les seves paraules. Segurament també abrusar algun cor i estimular alguna de les intel·ligències de les que ens va parlar.

Amb una actitud propera i senzilla, va saludar a qui se li atansava, signà llibres i contestà les preguntes obertes del fi nal de la conferència de manera breu però entenedora i precisa. Tot un goig per la parròquia haver pogut gaudir durant un capvespre de juny d’una conferència tant enriquidora.