La Trepa


El Grup d’Esplai la Trepa som un esplai que vol transmetre els valors cristians. La nostra principal tasca és educar els infants en el món del lleure, d’una forma global i integral. Ho fem perquè creiem en la necessitat d’educar als nens i nenes d’una forma alternativa dins una societat cada cop més mancada de certs valors, materialista i consumista. Duem a terme la nostra tasca amb un estil educatiu que vol ser actiu, acollidor, rigorós i solidari, compromès i obert, imaginatiu i sensible a la singularitat.
Ens trobem els dissabte a la tarda de 4:15 a 6:30 (ens trobem als patis de l’Escola del Carme) i realitzem activitats de tot tipus (tallers, gimcanes, jocs, activitats de teatre…) Estem organitzats en 4 colles d’uns 32 nens cadascuna. Petits comprèn de 7 a 8 anys. Mitjans I de 9 a 10 anys. Mitjans II de 10 a 11 anys. Grans de 12 i 13 anys.

Activitats extraordinàries més destacables:

Cada trimestre realitzem una sortida de cap de setmana i una excursió d’un dia, cada colla per separat. El segon trimestre la sortida de cap de setmana anem a la casa de colònies de l’estiu; el diumenge els pares hi estan convidats a fer-hi una visita, juntament amb un dinar. Els de la colla de Grans marxen 4 dies per Setmana Santa. A l’estiu marxem 10 dies de colònies tot l’esplai junt (només els nens i nenes de l’esplai). Mitjans I i Mitjans II fan una obra de teatre en acabar el primer i el segon trimestre respectivament. Els de Grans organitzen un Quinto en acabar el primer trimestre, igualment, posen parada de castanyes per Tots Sants.