Comencem un nou curs, què farem? Com ho farem i per què ho farem?

Aquest curs que comença serà de feina però bonic. Poder celebrar 150 anys de pregària, d’activitats, de formació… és un goig enmig un món on tot va tan ràpid; un món on les victòries són més efímeres que mai i el desprestigi etern; un món on sembla que se celebri més la derrota i les coses negatives que les coses bones i positives.

Com a mossèn em sento joiós de poder preparar aquesta efemèrides amb tots vosaltres. Vull tenir molt presents a tots els voluntaris i voluntàries que ens han precedit, també a tots els mossens, vicaris i sagristans. Voldria fer-los presents en cada activitat i en cada pregària. Per això és molt important no només la vostra col·laboració sinó també la vostra presència; penso que val la pena, si cal, deixar alguna activitat personal en un any tan especial. Fem-ho per continuar viva la flama que manté la fe i la religiositat i poder passar-la a generacions futures. Fem-ho perquè ara tenim ocasió de celebrar una cosa positiva i enriquidora.

Començarem el dia 8 de desembre; em va semblar que era un fet prou important com per iniciar-lo donant gràcies a Maria que sota l’advocació de la Puríssima ens ha donat tanta força durant aquests 150  anys. Nosaltres tenim la responsabilitat de continuar aquesta tasca: treballar per fer present el projecte de Déu ens les persones que ens envolten, enfortint la comunitat parroquial i fer-la testimoni de convivència i caritat humana i cristiana.

Què farem? Moltes coses. Unes són generals i han estat pensades i preparades per una comissió que hem anomenat “dels 150 anys”; després el que cada comissió de la parròquia tingui pensat. La festa s’iniciarà, com no podria ser d’una altra manera, amb la celebració d’una missa Solemne en acció de gràcies a la verge de la Puríssima.

Durant el mes de juny tindrem ocasió també de participar en una eucaristia que comptarà amb la presència del P. Abat de Montserrat Josep Mª Soler qui va viure molts anys a la nostra ciutat, ciutat que no ha deixat d’estimar; a més recordem que la nostra parròquia té un lligam molt fort amb Montserrat arran de la figura del beat Àngel Rodamilans. La cloenda que també es farà amb una missa la presidirà el nostre bisbe Josep Àngel Saiz Meneses el dia de la Puríssima de l’any vinent.

Com ho farem? Donant oportunitat a escoles, simpatitzants de la Puríssima, feligresos, diferents ordes religioses i entitats de la ciutat a participar d’un seguit d’activitats obertes (xerrades, tallers, pregàries…) de les quals en tindreu ben aviat el programa detallat precisant dia, hora i lloc. S’està preparant, a més, un DVD commemoratiu i un llibret d’història de la parròquia.

També us haig de dir que farem algunes reformes al temple i locals. Començarem per l’Auditori que es dedicarà a la figura de Mn. Joan Nonell, per aquest motiu s’ha creat una comissió d’obres que ja està treballant en aquest projecte i en diferents reformes que calen per actualitzar l’edifici i posar-lo al dia de les noves normatives.

Properament es publicarà al Portaveu una explicació detallada amb dibuixos i imatges virtuals.

Què us demano? Sobretot la participació. És important que hi estem tots representats: joves, infants, esplai, persones del despatx parroquial, catequistes, feligresos, voluntaris, familiars i amics. El més important és la vostra presència i la vostra col·laboració que ens farà falta. Hem de viure aquest aniversari amb il·lusió i alegria, no només com un fet històric. Totes les comissions ho han preparat amb ganes.

Per què ho farem? Doncs per continuar fent comunitat, perquè tenim ganes de compartir la joia que implica el fet d’una vida activa de 150 anys, perquè estimem els nostres avantpassats i els que vindran després de nosaltres, perquè la parròquia rebi un nou impuls.

Benvinguts doncs a aquesta nova oportunitat de treballar junts que ens ofereix cada curs.

Mn Joan Nadal

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *