La devoció a Maria no està de moda

Després de la capvuitada de Nadal ens tornem a reunir per confiar la nostra pregària a Santa Maria, Mare de Déu per tal que ens ajudi a vèncer la indiferència que brolla de la societat actual; una indiferència que sempre busca pretextos davant les coses que cal fer.

Malgrat no estar de moda avui dia la devoció a Maria, intentem aproparnos a Ella per tal que la seva actitud davant la vida ens serveixi de búixola al llarg del camí.

Maria va haver de marxar de Natzaret per motius polítics i no trobà acollida a la ciutat tal com passa avui dia amb molts refugiats, però ella sortí endavant sens deixar de creure.

Haurà d’afrontar el fet que el seu fill marxi de casa per fer la voluntat del Pare, però segueix confiant i creient. Restà al peu de la creu al costat de Jesús veient i patint el dolor d’un fet tan dur. Fins i tot després de la mort del seu  fi ll acomboià els deixebles i ells la senten propera. No penséssim que Maria tenia clar tot e

l que feia referència a la persona de Jesús, necessitava esforç, reflexió i silencis.

Maria conservava tot això en el seu cor i ho meditava. L’actitud d’escolta atenta de la Paraula implica portar-la cap a l’interior per a captar-ne el seu signifi
cat i posar-la en pràctica. Aquesta Paraula de Déu se li manifestà en el naixement de Jesús, i Maria l’escoltava, l’acollia, el pensava…

Fixeu-vos que hem parlat de dones amb inquietuds i amb por, dels refugiats, dels fills que marxen de casa, de la mort i el dolor, del dol, d’acompanyar als esmaperduts, i això ens pot semblar en algun moment que està passat de moda? Potser els que estem passats de moda som nosaltres que ens espanta parlar de fets de la vida de cada dia i que davant aquests fets tampoc hi fem gran cosa.

Proposem-nos conèixer més d’aprop a Maria i estimar-la com es mereix. Avui celebrem la missió més gran i única en el món, la que Déu va concedir a aquella noia de Natzaret, la missió de ser mare. Avui Maria ens continua dient el mateix que va dir en les noces de Canà: Feu el que Jesús us digui.

Comencem un any nou treballant per la solidaritat, no caient en la globalització de la indiferència. La nostra presència en el món ha de ser com Maria, una presència amorosa, atenta, solidària.

Imitem Maria.

Mn. Joan Nadal

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *