SOPAR DE LA FAM: NINGÚ DORMINT AL CARRER

Organitzat per Justícia i Pau Sabadell, divendres 9 de març, a l’Auditori Parroquial es va fer el Sopar de la Fam de Quaresma. Com sabeu, els «sopars de la fam» són sopars  fraternals on, després d’una xerrada testimonial per part d’alguna persona o entitat, s’ofereix només pa amb oli i aigua en solidaritat amb els més necessitats. La col·laboració econòmica és totalment voluntària, però es recomana que cadascú doni com si hagués anat a sopar a un restaurant. Els diners recollits es destinen a l’entitat convidada o a Càritas.

En aquesta ocasió vam tenir el testimoni de membres d’Arrels Fundació, que atén persones sense llar de la ciutat de Barcelona, i els ofereix allotjament, alimentació i atenció social i sanitària. Van intervenir-hi la Maria Pomés, treballadora d’Arrels i el Jordi, voluntari del carrer.

Arrels compta amb una seixantena de treballadors i prop de 400 voluntaris. El perfil de les persones que atén són persones que dormen al carrer en situació més cronificada i més vulnerables. Solen ser persones grans o de mitjana edat que ja no esperen res de la vida i sovint resistents a deixar-se ajudar. Algunes triguen anys a acceptar ajuda.

Arrels Fundació els ofereix un Centre Obert al Raval, un lloc on passar el dia que disposa de dutxes i d’un rober; pisos individuals i col·lectius, d’unes tres persones; un taller prelaboral per ajudar-los que trobin feina; acompanyament i ajuda per fer tràmits, com anar a cal metge; activitats lúdiques i culturals; etc.

Va ser molt emotiu el testimoni del Jordi, voluntari que amb altres persones va passejant per un districte de Barcelona, sempre el mateix, dues tardes cada setmana, per anar a trobar les persones sense sostre, parlar-hi i oferir-los ajuda i companyia. Per a moltes persones sense sostre, les persones d’Arrels són la seva família, el seu referent.

En el Sopar de la Fam d’aquesta Quaresma es van recollir 570 € que es van ingressar al compte d’Arrels. 

Si voleu saber-ne més, podeu consultar www.ningudormintalcarrer.org o bé contactar-hi per amics@arrelsfundacio.org.

Conxita Cid

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *